2015. április 10., péntek

Tavasz

Tavaszi színek:
Virágzó liliomfa

Fűzfa tavasszal

Mahónia



2015. április 9., csütörtök

Tavaszi napsütés

A napot akartam elkapni lemenés közben, de kicsit elkéstem már, mászni meg nem volt kedvem.


2015. március 26., csütörtök

2015. március 22., vasárnap

Zöldbabfőzelék



fél kiló zöldbab

kevés liszt
tej
tejföl
fél kanál olaj

A zöldbabot megtisztítjuk a két végét levágva. Ha kell szálkátlanítjuk, a végét oldalirányba húzva. Ha szálkás fajta akkor darabolás közbe is lehúzzuk a szálkákat. A legjobb persze, ha fiatal a bab és szálkamentes. A Juliska félék szálkásak, mégis finomak fiatalon. Ha mirelittel dolgozunk, akkor ez a lépés kimarad.
Megmossuk és felrakjuk vízbe főni, hogy elfedje a babot. Picit sózzuk a levét és közben elkészítjük a habarást és a rántást. Nálunk szokás mellé egy nagyon pici rántás is, halványra pirítva egy csöpp lisztet az olajon. Más íze lesz mint a sima habarással. A rántást egy kevés hideg vízzel felöntjük, és ha majdnem jó a zöldbab hozzáöntjük.
 Egy kanál lisztet elkeverünk tejbe habverővel, csomómentesen, lassan hozzáöntjük a habarást is a főzelékhez. Ha összeforrt készen is van. Tálaláshoz lehet egy kis tejfölt is tenni bele, vagy mellé. Köret tetszőleges, lehet bármi.

2015. március 16., hétfő

A nap vége felé

Tegnapi naplemente pár képen. Kicsit életlenek, de a másik oldalon már sötét felhők közelednek.