2014. november 24., hétfő

Naplemente

Készül a nap nyugovóra...
Fénye felragyog s, alvóra
pirulva, szemérmesen
elvonul.


Mai naplemente

2014. november 20., csütörtök

Ősz, ősz?

Néhány mai fotó...  ehhez nem kell sok szöveg.
Törpe rózsa
Mogyoró(montázs)


2014. november 16., vasárnap

Sült csirkecomb


Ez egy egyszerű hétvégi recept, minden luxus nélkül.


Alap néhány csirkecomb, fejenként egy elég az étkezéshez. Jó nagyra kanyarítjuk a csirkecombot(megvehető a comb magába is a boltból) és megmossuk. A combokat felrakjuk főzni fűszerezett vízbe és megfőzzük. Amikor csaknem puha, kiszedjük a léből. Egy edénybe felrakunk zsírt melegedni, és ha forró, akkor belerakjuk a combokat sülni. Mellédobunk egy-két gerezd fokhagymát, figyelve hogy idejébe kivegyük, mielőtt megégne. Amikor megsül, akkor csípet őrölt borssal is megszórjuk, és egyéb fűszerekkel amit szeretünk. A zsírba közben akár félbevágott vöröshagymát is dobhatunk, a csirke is átveszi az ízeket. A köret lehet bármi, nekem már nem volt köretem(krumplipüré) ezért a photoshop segítségével egy kis meggyszószt tettem hozzá.
 Szükséges:
csirkecomb, egész, fejenként egy,
pár gerezd fokhagyma,
csípet őrölt bors,
zsír, vagy olaj a sütéshez,
egyéb fűszerek(delikát, só)

A fűszeres levet, amibe a csirkecombok főttek fel lehet használni húsleveshez, ha nem azonnal, akkor érdemes lefagyasztani.
A sült zsírhoz nem is kell sok tipp, akár kenyérhez, vagy főzéshez is finom.


2014. november 1., szombat

Halottak napja


Számomra

Számomra kedvesek
Rátok emlékezek
Takart hamvatokra
Virágokat teszek

Szeretetem marad
Napjaimban éltek
Veletek töltöm
A napokat míg élek

Emlékezek mindig
Nekem sokszor fájón
Velem vagytok addig
Míg vagyok a világon


Kzella.2010.10.

2014. október 18., szombat

Éles ellentét

Mai kép csak átellenben egymással az égbolton. Itt az ígéretes napsütés ami kicsalogatott a fotómasinával nézelődni, és később kicsit tenni-venni pólóban.
És itt a másik fele az égboltnak, a sötét felhő. Keringett körülöttem és lehűtötte a levegőt, a rövid ujjú kevés lett, a kinti munkához.

2014. szeptember 30., kedd

Itt van az ősz

 Megjött az ősz. Most csak pár télire való vitaminforrásról hoztam képeket. Már javába lehet betakarítani és szárítani, vagy lekvárt készíteni belőle. Kicsit babrás a kimagozása és a szőrtelenítés, de a kész termék már örömet ad. (likőr, lekvár, szörp)
A lekvárhoz még ráérünk szedegetni a termést, majd ha jön a dér és megcsípi. Kicsit sok a tüskéje, erősen védekezőképes, de egy kis óvatossággal minden sikerül.