2011. november 15., kedd

Dió



Mostanában gyakori beszédtéma a diótörés.
Az olajos mag a fogyókúrás étrendbe is belefér. Omega–3 zsírsav van benne, csakúgy mint a halakban. Vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. A magnézium megtalálható, természetes körülmények között. Az E és B-vitamin tartalma is segít a szervezet természetes működésének. Egy-két marék a diétákba simán beleépíthető. Diéta nélkül is egészséges tápanyag. A gyerekek szívesen fogyasztják. Akár natúran. Ugyanakkor bármire, akár a vajas kenyérre is rászórhatjuk dekorációnak és finom ízt ad. Most nem térek ki a süteményekre és tésztára, elég sokoldalúan felhasználható.

Megtisztítom, az esetleges hibás, vagy selejt diót is. Kiszárítom és zacskóba rakom. Ha nagyon hideg lesz és nagy hó, akkor kicsit összetöröm kalapáccsal. A madáretetőbe szórom, a többi mag közé. Nagyon szívesen fogyasztják az apró madarak. Néha ugyan a szarka is beügyeskedik, de csak egy pár lakik a kertbe, annyi elmegy. A töréséről az idén tanultam újat, amit szívesen alkalmazok ezután.

2011. november 9., szerda

Kerékpárral a fogyásért


Kicsit elkalandoztam a blogom eredeti témájától. A karcsúsodásomról mostanában nem is regéltem semmit. A súlyom tartom, még nem csipegettem vissza a leadott kilókat. Csak nem sikerült, még egy kicsit leadni. Azért nem is annyira sürgős. Inkább csak a gondolat, hogy milyen jó lenne ha... Ahhoz az a kor is kellene, ami vele járt azzal a súllyal.
A kerékpározás kellemes fogyókúra. A lábak terhelését magunk szabályozzuk (meg a szél, ha olyan kedve van). Nézelődhetünk egy kicsit jobbra balra. Ez csak az autó mentes helyen igaz. Meg a kerékpárúton. A szomorú az hogy nemsokára le kell rakni. A szobai kis vacak nem az igazi, csak illúzió romboló. Jó ráülök, ha már megvan, de ajándékot nem illik kritizálni.
Ezek egy érdekes videóról jutottak eszembe. Nem az én videóm, de egy igazi fogyókúra. Innentől csakis a nőnemű látogatók olvassanak. A férfiak nem igazán értékelnék ezt a videót. Én minden esetre nagyon jót kuncogtam rajta.
Ez is fogyókúra. Csak gondoljuk végig, ennyit kerékpározni, még ha csak helyben, akkor is komoly kalória égetés. Nem kell a kilométereket róni. Egy helybe kerékpározunk. Társaságba és remek szórakozással.
Annyira nem érdekes, de a csakazértis munkálkodott bennem, amikor idehoztam. Hát ugye nem éppen a chippendale, de azért...........





2011. november 8., kedd

Torta


Az alap egy piskóta(6 tojás, 6 kanál liszt, kevés sütőpor). Azt nem írom le, mindenki ismeri. Kerek formába lett kisütve. Két lap, mert kicsit bővebb létszám volt a mindennapinál. Ügyesen szét kell vágni, három lapba és lehet krémezni. Ha figyelmesen nézzük, látszik, hogy itt se pontosan sikerült a lapot három felé vágni. Igaz hogy nem is cukrász, csak háziasszony csinálta. Nem is olvassák cukrászok. Meg a maradék két kis darabka jutott a gép elé.
Az egyikbe sima krém van vaníliával.
Margarinból készült a krém. Kikeverjük a margarint az édesítővel és vaníliával ízesítjük. Kicsit időigényes a keverése, mire az állaga sima és kenhető lesz. A mennyiség a lap nagyságától is függ, itt kicsit vastagon lett kenve. Legközelebb majd vékonyabb lesz.

A másik szeletbe mogyorókrém van (vagy kakaó, erre nem emlékszem pontosan) Mindig megfogadom a fotóhoz vázlatot is írok, de néha elmarad.
Mindegy, ha kakaós akkor a vanília helyett, kakaóport teszünk bele és alaposan átdolgozzuk. Nem lesz akkor se túlságosan sötét.
Ha marad a krémből, akkor leheletvékonyan az oldalát is bekenjük. Eltakarjuk az apró hibákat.
Ezeknek a tetejére nagyon vékony csokimáz lett készítve.

Alapcsokimáz:
2 ek. kakaó, 2 ek. cukor, 2 dkg vaj, kevés víz.
Felforraljuk a vízbe a cukrot és a kakaót hozzáadjuk. Összefőzzük sűrűre. Ha kész lezárjuk a hőt alatta, vajat hozzáadjuk. Folyamatosan kevergetjük, még langyosan a tésztára öntjük.

Körülbelül hasonlóan készítem el, ha sietek, vagy a csokit olvasztom meg.
Ha ráérek akkor a precízebb változat készül.

A mennyiség maradhat az előző csak a készítés változik.
A vizet a cukorral 10 percig forralom folyamatos keveréssel. Szirupossá válik. Leveszem a tűzről, és hozzáadagolom folyamatos keveréssel a kakaóport, újra főzöm(5-10 perc) itt már az állaga is számít.
A végén a tűzről levéve a vaj megy bele, sokáig keverve. Azonnal mehet a tésztára. A szeleteléssel nem lehet megvárni, hogy kihűljön. Előbb kell becsíkozni, mert törik. Nagyon finom, mint az igazi csoki.



2011. november 3., csütörtök

Fények

Ritkán hozok az internetről képeket, de most nem bírtam ellenállni. Pár szolidabb csillárt hoztam el. Azt jelenti, hogy voltak érdekesebbek is. Ez  megragadta a figyelmemet. Mint esernyő, már aligha hasznosítható. Mégis kedves.

Ez a pók is nagyon aranyos, mindjárt rakok fel egyet, ami már világít. Néhány fegyver minta is akadt, de ennyi elég ízelítőnek.










Innen hoztam a képeket:
http://www.rockandroyal.com/