2017. december 14., csütörtök

Szaloncukor készítés egyszerűen

1 kg cukor(eredetileg barna), víz(kábé 3 deciliter) az alaphoz.
A vizet a cukorral feltesszük főni, mikor sűrűsödik(forr) keverjük tovább, már szinte áttetsző lesz, (szálasodik) kis tányérra csöppentve ellenőrizhetjük, a szilárdságát. A tűzhely lezárása után, tovább keverjük egy kicsit.
Lehet ízesíteni, színesíteni, vagy csokiba mártani.
A régi konzumba volt, fehér(vanília) barna(kakaó) és eperszínű(pontosabban nem ugrik be).
A kakaót szinte a legvégén, nehogy leégjen, vagy olvasztott csokit mikor már félig kihűlt.
 Kiöntjük tepsibe vagy valahova, és ha már lehet, feldaraboljuk.
Becsomagolhatjuk, alufóliába, esetleg ollóval dekoráljuk, vagy sima csomagolóanyagba, amit kedvünkre díszítünk. Esetleg csak tálcára rakjuk, és szellős helyen tároljuk.


Az idén a cukor nélkülit akarom kipróbálni, majd ide teszem a receptjét.

2 megjegyzés:

Anikó/Ann Abdai írta...

Várom a cukormentes változatot!

Hólabda írta...

Elkészül a hét elején, ha nem felejtem el fotózok is.