2017. november 15., szerda

Hasznos apróságok


*****************----


Apró segítségek a kódok használatához

Segítség az üzenőfalakhoz.....
Vendégkönyvbe:

<img src=˝kép linkje˝  >
________________________________________________________________


Linkkel beszúrni képeket a cBox területére. A nagy keretes üzenőfalról van szó.

 <img border= "0" src=" linket image "alt=""/>

________________________________________________________________________________________
Tiltásgátlót tartalmazó oldalnál CTRL+ C - vel másoljuk a kép linkjét, és CTRL+V - vel beillesztjük.
___________________________________________________________________________
Pár helyen automatikusan megnyílik a képfelrakási lehetőség, de vigyázni kell a pontos beillesztésre.
___________________________________________________________________________________
Üzenőfalon jobbra-balra mozgó szöveg


[scroll][big][color=green]szöveg[/color][/big][/scroll]
___________________________________________________________________________________

Ha a kódon szeretnénk változtatni, egy kis segítség a szavaknál.
right -- jobbra
left --  balra
center -- középre rakni
width -- szélesség
size -- vastagság
align -- igazítás


___________________________________________________________________________
Egy alapháttérkép, amire bármit írhatunk, amíg a kép tart. A kép ismétlődik, mint az igazi háttérnél. Ha egyszerű mintás a hátterünk, akkor korlátlanul használhatjuk. Ha figurális, abba az esetben érdemes a mintára is figyelni.  A háttérre szöveget és képet is rakhatunk be. A hátteret(background) lecseréljük mielőtt a forráskódba illesztenénk. A szöveg utólag is törölhető. A továbbiakban úgy használjuk mint az átlag hátteret.


esik a hó

nem hiányzott

Fejlécre gif**************************************************************
A kis gif sétája a fejlécen.
Left(800px) közelebb a baloldalhoz nő az értéke (kék)
Top(50px) a kép magassága, ha nagyobb az összeg jön lefelé a fejlécen (zöld)
A kép linkje (piros)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 <div style="z-index: 1; left: 800px; width: 50px; position: absolute; top: 50px; height: 50px;"> <p align="left"><img border="0" alt="" src="http://kzella.qwqw.hu/tarhely/kzella/kepek/miniaturokszmajlik/csigahaz_csigaval__lassu_mozgokep.gif" _fcksavedurl="http://kzella.qwqw.hu/tarhely/kzella/kepek/miniaturokszmajlik/csigahaz_csigaval__lassu_mozgokep.gif" style="top: 18px; left: 54px; width: 69px; height: 32px;" /></p> </div>
*******
Képek mozgásban, de ide gifeket tettünk bele és úgy próbáltuk ki a mozgó képket. Mozgó képben mozgó kép(hát ez elég cifra de tény).

Ide a kezdőkép linkjét írjuk be be
</script> <a href="htt://kzella.qwqw.hu/tarhely/kzella/galeria/kozepeskep/825282.jpg" imageanchor="1" style="clear: left;
A képeket természetesen másikkal helyettesítjuk be. Ha kevesebbet szeretnénk, töröljük a sorokat, ha többet, akkor teszünk utána, csak a számot eggyel nagyobbra írjuk
nieuwbeeldje[13]="http://kzella.qwqw.hu/tarhely/kzella/galeria/kozepeskep/825282.jpg"
Ha megunjuk a képeket, kicseréljük másikakra.
Természetesen ha a left szót a kódban kicseréljük mindenütt akkor középre kerül a kép. Ugyanígy a magasságot és a szélességet is alakíthatjuk.
Na már nem írom át, egyenlőre nem is látható, mert amonnan hoztam át. 
***************************
Idézet a Wikipédiából
A kommunikáció területén valószínűleg a legelterjedtebb kommunikációs kód ma az ASCII kód. Ezt, vagy egy kompatibilis változatát használja a legtöbb PC, számítógép, terminál és nyomtató és kommunikációs eszköz. Az eredeti változat 128 karakter hét bites bináris számként való megjelenítésére szolgált. ASCII-ben az "a" mindig 1100001, és az "A" mindig 1000001, és így tovább. Az ASCII következő változata már 8-biten ábrázolta a karaktereket (az európai nyelvek betűi és néhány kártyaszín ), továbbfejlesztései már kiterjedtek a világ írásrendszereiben használt különféle glifákra is (lásd: Unicode).

A titkosírások egyidősek az írott történelemmel, mivel mindig is volt, amit el kellett rejteni az avatatlanok szeme elől. Sok különféle kódot alkottak a múltban, így eltolásos, vagy általában affin kódokat, betűkeverést vagy betűcserét használó kódokat. Voltak kódok, melyekben számok helyettesítették a betűket, és voltak, amikben több betű helyettesített egyet. Készítettek olyan kódokat is, melyekben az egyes betűket periodikusan változó módon kódolták. Egyes kódokban bizonyos szavakat más kifejezésekkel helyettesítettek, így szőtték be őket a beszédbe vagy az írott szövegekbe. A betűgyakoriság kiegyensúlyozására a betűknél bővebb jelábécét használtak, amiben a gyakoribb betűknek több különböző jel felelt meg. A még ma is használt háromszoros DES és DEA is keverésen és a betűjelek egymásba való átalakítását használja.
A 19. századtól különféle kódkönyvek születtek – nyilvánosak is – és a módszert a két világháború között a katonaság és hírszerzés alkalmazta is, természetesen nem nyilvános kódkönyvekkel…
Ezeket a kódokat több okból is alkalmazták: helytakarékosság, titkosítás (megelőzve azzal a mai számítógépes adattömörítési eljárásokat). A betűkeverésen és betűcserén alapuló kódokat a második világháborúban is használták. A németek Enigma gépe is ezt a célt szolgálta.

Nincsenek megjegyzések: