2012. április 18., szerda

Hókifli

Gyorsan felrakom a húsvétkor megírt recepteket, mert a végén letörlöm a gépről.


50 dkg zsír,
1 tojás sárgája
1 cs sütőpor
csípet só
kis pohár tejföl

liszt
porcukor

Az egészet összekeverjük habosra a tejfölig és annyi lisztet adagolunk hozzá, amennyit bevesz. Pihentetjük egy kicsit. Vékonyra nyújtjuk és kis kockákra daraboljuk. Valami tölteléket teszünk a kocka közepére egy kávéskanállal adagolva(dió, mák), de üresen is tökéletes. Föltekerjük kiflinek. Nagyon apró kiflijeink lesznek. Kisülés után porcukorba hempergetjük őket és rakjuk a tálcára.
Kicsit munkaigényes az apró kiflik elkészítése, miután megenni, szinte egy falat, egy darab. Pillanatok alatt eltűnik a tálcáról.

Ezt meg is sütöttem, de nem tettem bele tölteléket. olyan aprókat csináltam, hogy be lehetett kapni egy falatra.

2 megjegyzés:

Rózsa írta...

Anyám sokat készített ilyen kifliket, dióval, lekvárral vagy mákkal töltve, vaníliás porcukorba hempergetve, mindenki szereti nálunk.

Hólabda írta...

Nagyon finomak.Nagyszerűeket süthetett az anyukád. Te nem szoktál ilyeneket csinálni?