2011. november 24., csütörtök

Sütőtök krémleves




Fél kg sütőtök, 1 kanál olaj, friss zsálya levél, pár kanál reszelt sajt, só, bors, másfél liter húsleveslé, vagy víz.

A tököt megtisztítjuk és felkockázzuk. Az olajon kicsit megpirítjuk. Felöntjük a leveslével. Megszórjuk az apróra vágott zsályával. Könnyű frisset szerezni, mert a zsálya a hó alatt is tökéletesen megél. Fagy se zavarja.
Fűszerezzük meg sóval, borssal és főzzük meg. Ha puha krémesítjük és tálaláskor szórunk rá sajtot. Díszíthető magvakkal, vagy zöld fűszerekkel.


3 megjegyzés:

Rózsa írta...

Még soha nem ettem ilyet, de ki fogom próbálni, jól hangzik.

Anikó/Ann írta...

Nagyon finom én is szoktam készíteni,így elfogyasszák a fiúk,amúgy a sütőtököt nem eszik meg,én imádom sütve főzve.

Hólabda írta...

Köszönöm a szép szavakat!