2010. április 8., csütörtök

Zserbó


A tésztához szükséges:
Fél kiló liszt,
25dkg margarin,
1 tojás,kevés sütőpor,
2 kanál édesítő,
1 kis vanília(aroma, cukor, rúd)
1 dl tejföl, 1dkg élesztő,
Kevés tej
Az élesztőt felfuttatjuk, az alapanyagokkal összegyúrjuk.
Háromfelé osztjuk, kinyújtjuk tepsi nagyságúra.
Töltelék:
darált dió, édesítve
sárgabarack lekvár (íz)

Kibéleljük a tepsit az első lappal, megkenjük lekvárral és fele diót rászórjuk.
A második lappal befedjük, és a maradék lekvárt, diót rászórjuk. Letakarjuk az utolsó lappal ,kicsit megszurkáljuk villával, és pihentetjük egy fél órát(órát).
Megsütjük, csokimázzal fedjük be.
Szeletelni kis téglalapokra szoktam.
A cukorka csak a fotó kedvéért lett rátéve, túl egyhangú volt csokival.

1 megjegyzés:

I írta...

Gyönyörű, és milyen finom lehetett:)))