2010. március 1., hétfő

Töltött alagút

Fogunk egy adag darált húst (vagy a párunkat rávesszük hogy darálja le)
És alaposan befűszerezzük,mintha kolbászt készítenénk.
Fokhagyma,
Köménymag,
Bors,
Törött paprika
Nyers tojást is teszünk hozzá...Jól átkeverjük és pihentetjük.
Megfőzünk pár tojást egészbe.
Előveszünk egy tepsit,vagy a formatervezettet is használhatjuk.
Leterítünk egy réteg darált húst és a főtt tojásokat sorba rakjuk rá.
Befedjük a maradék hússal.
Körbeigazítjuk,hogy egyenes legyen ,és ne terüljön el tepsibe.
Alagút forma jön létre.
megsütjük..Villával ellenőrizzük átsült-e,ha túl gyorsan pirulna letakarjuk..
Szépen szeletelni csak kihűlés után lehet.
Köretnek a rizstől a burgonyáig bármi tökéletes.
Vagy főzeléket is adhatunk hozzá.
Esetleg a fotóstudomány is jobb lenne.
Mert élőbe sokkal jobban néz ki.
De mire a fényképezőgépet előkeresem,fele ebéd eltűnik...

Nincsenek megjegyzések: