2010. január 17., vasárnap

Torta piskótából!

Kevés gyakorlatú háziasszonyok is elkészíthetik.
Tepsibe készítünk piskótalapot.
(6 tojás,6 evőkanál liszt,6 evőkanál cukor,én pici sütőport(szódabikarbónát)is szoktam tenni bele.Tojást szétválasztjuk,és a sárgáját habosra keverjük 5 kanál cukorral.A fehérjét keményre verjük egy kanál cukorral.A sárgájához adagoljuk a sütőport,és a lisztet,összekeverjük,majd óvatosan a fehérjét is hozzá adagoljuk,és kilisztezett tepsibe rakjuk)

Ha kész a lap, két téglalapot vágunk,ha kockára szeretnénk ha kerekre akkor két kört vágunk ki.
Ha nincs formánk,akár egy kis tál is lehet a forma.
A lehulló tésztadarabokat összemorzsoljuk,és darált diót is adunk hozzá.Margarinnal(vajjal) összekeverjük,amíg krémes állaga nem lesz.
A két lap közé kenjük,és lenyomatjuk.
A tetejét és oldalát tetszőlegesen fedjük le csokival,vagy cukormázzal,amit kedvelünk

Nincsenek megjegyzések: