2010. január 7., csütörtök

Cseresznyés pite.

Egy élesztőkockát felfuttatunk tejbe(csipet cukorral).
Cseresznyét kimagozzuk, ha friss,és tésztaszedőn lecsorgatjuk.
(Jelenleg a nyáron eltett felezettet használom,beleöntöm tésztaszedőbe,és lecsurgatom a levét.)
Kevés fahéjjal megszórjuk(ízlés dolga)édesítjük a szükségesre.

Tálba lisztet szórunk 70-80dkg,beletesszük a felfuttatott élesztőt,két tojást,csipet sáfrányt(vagy kurkumát),sót.
Cukrot is szórunk bele(én édesítőport).
Fakanállal kezdjük összedolgozni,a langyos tejet adagolva hozzá.
Fánktészta keménységűre alakítjuk,és kikeverjük hólyagosra a fakanállal.
A tepsit megszórjuk liszttel,és beleterítjük a tésztát.
A cseresznyét még újra lerázzuk a tésztaszedővel(a leve finom ital) és picit átforgatjuk liszttel.
Így nem ül le a tészta aljára.Ráterítjük a tésztára,picit bele is nyomkodjuk,és mehet a sütőbe.
Magasra kel,és tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e.
Ha kész, porcukorral meghintve(anélkül is finom)tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: